Pretraga baze stipendija

Trenutno se u bazi nalazi 2 aktivnih stipendija za 29 država.

Prikaži

Projekat omogućili

Ambasada Republike Češke u BiH

Ministarstvo obrazovanja

 

Informacije o stipendijama

DIPLOMATSKA AKADEMIJA BEČ

Diplomatska akademija Beč objavljuje sljedeće studijske programe i kurseve za zainteresovane studente iz Bosne i Hercegovine:

1.      54. Diplomski studijski program: Jednogodišnji studijski program sa širokim interdisciplinarnim obrazovanjem u oblasti međunarodnih odnosa za apsolvente na univerzitetima svih usmjerenja. Težište ovog programa je na upoznavanju struktura i politika Evropske unije. Naročit profil ovog studijskog programa obilježen je učenjem praktičnih vještina (tehnika prezentacije i pregovaranja, retorike, projektnog menađžmenta itd...), intenzivnim programom jezičkog obrazovanja i višejezične nastave (njemački, engleski i grancuski).

2.      22 M.A.I.S. – studijski program (Master of Advanced International Studies): dvogodišnji maste-program sa težištem na Evropi. Kandidatkinje i kandidati koji već raspolažu dodatnim interdisciplinarnim akademskim obrazovanjm u oblasti međunarodnih odnosa, mogu biti primljeni izravno u drugu godinu. Ovaj studijski program realizuje se u saradnji sa Univerzitetom Beč.

3.       11.E.T.I.A. – studijski program (Master in Environmental Technology and International Affairs): dvogodišnji  MSc-program u saradnji sa Tehničkim univerzitetom Beč. Polaznici ovog studijskog programa će se upoznati i sa političkom, privrednom i pravnom pozadinom (1. Godina na Dodiplomskoj akademiji), kao i sa naučno-tehničkim aspektima međunardonih pitanja vezanih za okoliš (2. Godina na Tehničkom univerzitetu).

4.       Ljetni kurs za njemački jezik i kulturu i civilizaciju Austrije: intenzivna nastava njemačkog jezika za sve nivoe znanja jezika, sa ekskurzijama i radionicama o austrijskoj politici, istoriji i kulturi.

Detaljne informacije mogu se pronaći na web stranici Diplomske akademije Beč:                    www.da-vienna.ac.at

Sve praktične informacije u vezi studiranja I života u Beču možete naći na adresi: https://www.ossaw.at/

 

Napomena: Za pogodne kandidate iz BiH na raspolaganju stoje posebne stipendije ADA-e (Austrian Development Agency). Za detalje informacije obratiti se Diplomatskoj akademiji Beč.

 

 

 

StudirajVani je neprofitni projekat za pomoć bh studentima da pronađu informacije o studiranju i stipendiranju u inostranstvu. Projekat je finansiran od strane Češke Republike.