Pretraga baze stipendija

Trenutno se u bazi nalazi 2 aktivnih stipendija za 29 država.

Prikaži

Projekat omogućili

Ambasada Republike Češke u BiH

Ministarstvo obrazovanja

 

Informacije o stipendijama

American Counsils for international education (Američki savjet za međunarodno obrazovanje)

American Counsils for international education (Američki savjet za međunarodno obrazovanje)ACTR/ACCELS je internacionalna neprofitna organizacija koja radi na razvoju i unapređenju obrazovanja, istraživanja i međusobnog razumijevanja širom Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i nacija JI Evrope, Evroazije i južne Azije. Sa osobljem koje broji preko 370 profesionalaca, Američki Savjet dizajnira, implementira i podržava inovativne programe obrazovanja, profesionalnog unapređivanja i akademskog istraživanja. Osnovan 1974. godine kao asocijacija za regiju i jezičke stručnjake, Američki Savjet je fokusirao svoju ekspertizu u području akademske razmjene, profesionalnih treninga, “studija na daljinu”, razvoju kurikuluma i testova, pružanja tehničke pomoći, istraživanja, evaluacije i institucionalnog razvoja. U Bosni i Hercegovini osnovan je 2002. godine.

Stipendije za studente zapadnog Balkana

Fondacija kralja Baudouina i organizacija Spark su pokrenuli portal sa ponudom stipendija za studente zapadnog Balkana.

Mladiinfo

Stranica posvećena mogućnostima studiranja i stipendijama.

OSI stipendije i grantovi

OSI - Open Society Institute (Fond otvoreno društvo) nudi više vrsta stipendiranja i grantova za društvene nauke.

Fondacija "DREAM"

Dream - Foundation je međunarodna, neprofitna organizacija, sa sjedištem u Estoniji,Tallinn. Kao svoj osnovni cilj postavalja pomoć studentima u pronalaženju i pohađanju studija u inostranstvu. Fondacija obavlja savetodavnu i posredničku ulogu između studenata i univerziteta (zastupajući interese oba).

<<  < 6 7 8 9 > 

 

 

StudirajVani je neprofitni projekat za pomoć bh studentima da pronađu informacije o studiranju i stipendiranju u inostranstvu. Projekat je finansiran od strane Češke Republike.