Pretraga baze stipendija

Trenutno se u bazi nalazi 3 aktivnih stipendija za 29 država.

Prikaži

Projekat omogućili

Ambasada Republike Češke u BiH

Ministarstvo obrazovanja

 

Stipendije po državama

Austrija

Austrija

Međunarodni studenti moraju plaćati za studij u Austriji. Međutim, postoje brojne mogućnosti stipendija za studente iz Bosne i Hercegovine.

Vijeće Fondacije Austrijske Republike za stipendije nudi stipendije za studente svih razina i predmeta. Za detalje i online prijava pogledajte http://www.scholarships.at/ (na njemačkom i engleskom jeziku).

Takođe, postoji i više specifične potpore dostupne u Austriji. Možete pronaći odgovarajuće grantove na www.grants.at, stranici za pronalaženje grantova (stranica je na njemačkom i engleskom jeziku).

Jedan od specifičnih prilika za studente je program Go Styria!. Posebne stipendije se dodjeljuju za studente iz Jugoistočne Europe na studij na Univerzitetu u Grazu. Maksimalni boravak za ovu stipendiju je pet mjeseci. Podnositelji zahtjeva bi trebao biti barem u 7. semestru diplomskog programa ili barem u 2. semestru magistarskog programa, ili već imati razrađenu temu svog magistarskog ili doktorskog rada iz oblasti prirodnih nauka, društvenih nauka, prava, ekonomije, društvenih nauka ili teologije (kontakt Christa Grassauer).

Korisni linkovi

Stranica diplomatsko-konzularnog predstavništva Austrije u BiH
http://www.bmeia.gv.at/bh/ambasada/sarajewo.html
Stranica Austrijske ambasade o saradnji i obrazovanju
http://www.bmeia.gv.at/bh/ambasada/sarajewo/bilateralni-odnosi/kultura-obrazovanje-nauka.html
Pregled stipendija
www.scholarships.at
Obiman pregled mogućnosti stipendiranja u Austriji
www.grants.at
Pregled državnih univerziteta u Austriji
www.bmwf.gv.at

Ostale aktuelne stipendije

  • Trenutno nema aktivnih stipendija
 

 

 

 

 

StudirajVani je neprofitni projekat za pomoć bh studentima da pronađu informacije o studiranju i stipendiranju u inostranstvu. Projekat je finansiran od strane Češke Republike.