Pretraga baze stipendija

Trenutno se u bazi nalazi 3 aktivnih stipendija za 29 država.

Prikaži

Projekat omogućili

Ambasada Republike Češke u BiH

Ministarstvo obrazovanja

 

Stipendije po državama

Italija

Italija

Svi međunarodni studenti imaju pravo na iste studentske usluge kao i italijanski studenti, na temelju istog zahtjeva, financijskih mogućnosti i / ili ispunjavanja uslova za studij. To se odnosi na stipendije, studentske kredite, stambenu pomoć, menzu, itd.

Najbolji način za pronaći stipendijski program je otići na web stranicu univerziteta koji želite pohađati i tražiti studentsku DSU kancelariju (Diritto allo Studio Universitario).

Primanje međunarodnih studenata koordiniraju Ministarstvo vanjskih poslova (MAE) i Ministarstvo za UniverziteteMinistarstvo obrazovanja (MIUR). Studenti se trebaju prijaviti na diplomatsko predstavništvo svoje zemlje porijekla prije roka koji utvrdi MAE. Programi se zatim prenose na Univerzitete, od kojih su pregledani i ocijenjeni.

Stipendije Ministarstva vanjskih poslova

Ministarstvo vanjskih poslova nudi određeni broj stipendija za međunarodne studente. Oni su za studente svih razina i područja do jedne godine. Kandidati moraju imati dovoljno znanja talijanskog jezika da se prijave za ovaj grant.

Kontakt u BiH:
Ambasada Italije u Bosni i Hercegovini
+387 33 218021
amb.sarajevo @ esteri.it
Čekaluša 39
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Korisni linkovi:

Stranica diplomatsko-konzularnog predstavništva Italije u BiH
www.ambsarajevo.esteri.it/ambasciata_sarajevo
Stipendija Ministarstva vanjskih poslova

www.esteri.it
Opšte informacije o studiju u Italiji
www.study-in-italy.it

Ostale aktuelne stipendije

  • Trenutno nema aktivnih stipendija
 

 

 

 

 

StudirajVani je neprofitni projekat za pomoć bh studentima da pronađu informacije o studiranju i stipendiranju u inostranstvu. Projekat je finansiran od strane Češke Republike.