Pretraga baze stipendija

Trenutno se u bazi nalazi 3 aktivnih stipendija za 29 država.

Prikaži

Projekat omogućili

Ambasada Republike Češke u BiH

Ministarstvo obrazovanja

 

Stipendije po državama

Poljska

Poljska

Mogućnosti za međunarodne studente da budu dobiju stipendiju za studij u Poljskoj su vrlo ograničene.

Stipendije za strane studente

Ministarstvo nauke i visokog obrazovanja postavlja kvotu stipendija za osobe studiraju u Poljskoj pod međunarodnim ugovorima ili na temelju odluke ministra nadležanog za visoko obrazovanje. Aplikacije za program stipendija za strane studente koji ulaze u kvotu poljske konzularne / diplomatske misije (ambasade i konzulati) dostavljaju ureda za akademsko priznavanje i međunarodnu razmjenu. Aplikacije su nakon toga prosljeđene Sekciji za obrazovanje i zapošljavanje stranaca u Poljskoj. Konačnu odluku donosi ministar nauke i visokog obrazovanja.

Ukoliko želite aplicirati za poljsku vladinu stipendiju iz BiH, potrebno je kontaktirati Ambasadu Poljske u Sarajevu: www.sarajewo.polemb.net - stranice na b/h/s.

Stipendija za strance poljskog podrijetla

Radi se o posebnoj stipendiji strane poljske vlade za međunarodne studente poljskog porijekla. Više informacija o tome daje Zavod za međunarodnu razmjenu i priznavanje obrazovanja - www.buwiwm.edu.pl (stranice su na poljskom jeziku).

Korisni linkovi:

Stranica diplomatsko-konzularnog predstavništva Poljske u BiH
www.sarajewo.polemb.net
Opšte informacije o studiranju u Poljskoj

www.studyinpoland.pl

Ostale aktuelne stipendije

  • Trenutno nema aktivnih stipendija
 

 

 

 

 

StudirajVani je neprofitni projekat za pomoć bh studentima da pronađu informacije o studiranju i stipendiranju u inostranstvu. Projekat je finansiran od strane Češke Republike.