Dobre prakse u obrazovanju

POZIV OSNOVNIM ŠKOLAMA U BOSNI i HERCEGOVINI DOBRE PRAKSE U OBRAZOVANJU Fond otvoreno društvo BH poziva osnovne škole u Bosni i Hercegovini da prijave primjere dobrih praksi koje su razvili i koje realizuju u svojim sredinama.

Cilj poziva je da se prikupe, promovišu i javnosti predstave inovativne i odžive školske prakse kojima se unapređuje kvalitet osnovnog obrazovanja u BiH. Fond otvoreno društvo Bosne i Hercegovine se u oblasti obrazovanja zalaže da svako dijete ima pravo na kvalitetno obrazovanje koje se zasniva na principima odgovornosti, jednakopravnosti i poštivanju ljudskih prava i demokratskih vrijednosti. U skladu s tim, u 2015. godini želimo afirmisati rad škola i prosvjetnih radnika koji:

– Promovišu pluralizam i društvenu pravdu,

– Podstiču kreativnost, kritičko mišljenje i istraživanje kod djece,

– Afirmišu i koriste razlićite nastavne procese i sredstva,

– Demonstriraju efikasno uključivanje roditelja u nastavni proces i donošenje odluka u školi,

– Uklanjaju prepreke koje bilo kojoj grupi učenika onemogućavaju da postignu puni obrazovni potencijal, – Podstiču saradnju između lokalnih zajednica i škola,

– Podstiču učenike da razviju kompetencije i životne vještine potrebne za bastavak školovanja, građansko i društveno djelovanje.

Školama čiji projekti budu najbolje ocjenjeni od strane stručne komisije biće dodijeljene donacije u iznosu od 13.400 USD.

Donacije su obezbijeđene za najboljih 10 škola.

Obrasce za prijavu možete preuzeti na sljedećoj web stranici Fonda:

http://osfbih.org.ba/index.php/14-naslovna/275-poziv-osnovnim-skolama-u-bosni-i-hercegovini-dobre-prakse-u-obrazovanju

Za sve dodatne informacije, molimo Vas da se obratite na e-mail adresu:

osman@osfbih.org.ba

Poziv je otvoren do 15. Marta 2015. godine.

Aktuelne stipendije