Konkurs otvoren do: Zemlja Oblasti
14.05.2021 Luksemburg Master program Evropskih pravnih studija

Ministarstvo za spoljne i Evropske poslove Luksemburga dostavlja ponudu za stipendije na Master studijama iz oblasti evropskih pravnih studija (MELS Online). Ove stipendije su dostupne potencijalnim aplikantima iz Albanije, Bosne i Hercegovine Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Turske. Svrha ove stipendije je da omogući kvalifikovanim kandidatima, koji su već započeli svoju profesionalnu karijeru, da prisustvuju master programu Evropskih pravnih studija u Luksemburgu.

Master program Evropskih pravnih studija (MELS Online) je program koji je ponuđen u okviru Evropskog Instituta za javnu administraciju (EIPA) u Luksemburgu. Osnovna misija Evropskog Instituta za javnu administraciju je da pruži visokokvalifikovane trening kurseve za razvoj profesionalnih, državnih i regionalnih kapaciteta za obavljanje poslova u javnoj administraciji koji se primjenjuju u okviru EU institucija.

Za 6 odabranih aplikanata stipendija će pokriti kompletnu školarinu, uključujući sve online sesije i materijale za učenje na daljinu. Odabrani kandidati će takođe dobiti kontribuciju koja pokriva izdatke vezane za međunarodno avio putovanje u roku od 2 godine i za 8 putovanja u Luksemburg u iznosu od 4.900 EUR, plus kontribuciju koja se odnosi na dnevne troškove za prisustvovanje kursevima koji se izvode „licem u lice“ (jednom kada budu ukinita ograničenja putovanja zbog pandemije „Covid-19“).

Više informacije o ovom master programu Evropskih pravnih studija, kao i prijavni obrasci, mogu se pronaći na web stranici: https://www.eipa.eu/mels/

Krajnji rok za podnošenje prijava je 14.05.2021 godine.

Aktuelne stipendije

Fulbright-ov program za strane studente za akademsku 2025./2026. godinu

brazovanje Konkurs otvoren do: Zemlja Oblasti 02.08.2024.  do 2359 Sjedinjene Američke Države Računovodstvo/Finansije, Svemirski inžinjering, Poljoprivredni inžinjering/Biosistemi, Poljoprivreda, Agronomija/Nauka o usijevima Veterina, Antropologija, Arheologija, Arhitektura, Prostorne studije, Istorija umjetnosti i menadžment u umjetnosti, Astronomija, [...]