Konkurs otvoren do: Zemlja Oblasti
Kipar
  • Dodiplomski studij

Univerzitet na Kipru (UCY) obavještava sve zainteresovane o ponuđenom stipendijskom programu za studente koji ne dolaze iz država članica EU, da mogu podnijeti aplikaciju za studiranje na dodiplomskim studijama (ne uključuje studij medicine). Studijski program počinje od septembra 2022. godine i traje naredne 4 godine. „UCY“ je ponudio 13 stipendija međunarodnim studentima koji žele studirati na dodiplomskim programima na grčkom jeziku tokom akademske 2022/2023. godine.

Kriteriji za dodjelu stipendija

  • Kandidati moraju imati završenu srednju školu priznatu od zvaničnih obrazovnih vlasti države iz koje dolaze,
  • Potvrdu o dobrom poznavanju grčkog jezika,
  • Potvrdu o državljanstvu,
  • Kopija lične karte ili pasoša,
  • Svi kandidati moraju zadovoljiti uslove, koji se odnose na njihov postignut uspjeh u srednjoj školi (prolazne ocjene) a koji su definisani od strane Odjela Univerziteta na Kipru.

Školarina

Stipendije pokrivaju 50% školarina za 4 godine.

Ostale informacije

Studenti koji ne posjeduju potvrdu o poznavanju grčkog jezika moraju pohađati kurseve grčkog jezika godinu dana u Školi modernog grčkog jezika pri Univerzitetu na Kipru, kako bi stekli certifikat B2 nivoa.

Više informacija o ovom programu studiranja može se pronaći na web portalu: https://www.ucy.ac.cy/en/

Kontakti

Tel.: +35722894021

E-mail: fm@ucy.ac.cy

Aktuelne stipendije

Fulbright-ov program za strane studente za akademsku 2025./2026. godinu

brazovanje Konkurs otvoren do: Zemlja Oblasti 02.08.2024.  do 2359 Sjedinjene Američke Države Računovodstvo/Finansije, Svemirski inžinjering, Poljoprivredni inžinjering/Biosistemi, Poljoprivreda, Agronomija/Nauka o usijevima Veterina, Antropologija, Arheologija, Arhitektura, Prostorne studije, Istorija umjetnosti i menadžment u umjetnosti, Astronomija, [...]