Konkurs otvoren do: Zemlja Oblasti
08.11.2021 Italija
  1. Međunarodna ekonomija i trgovina,
  2. Biomedicinski inžinjerig,
  3. Okolišni inžinjering i inovacije
  4. Upravljanje hranom i pićem

Stalni sekretarijat Jadransko – jonske inicijative „JJI“ objavio je poziv za podnošenje aplikacija za dodjelu stipendiju na master studijama na Marche politehničkom univerzitetu u Ankoni – Italija za kandidate iz zemalja članica inicijative i zemalja Zapadnog Balkana.

Ponuđeno je deset (10) stipendija za 2021/2022 akademsku godinu. Pojedinačna vrijednost svake stipendije iznosi 6.000 EUR, koje finansira Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije.

OBLASTI STIPENDIRANJA

Marche univerziteti ponudio je četiri master programa za stipendiranje, koji se izvode na engleskom jeziku, i to:

  1. Međunarodna ekonomija i trgovina,
  2. Biomedicinski inžinjerig,
  3. Okolišni inžinjering i inovacije
  4. Upravljanje hranom i pićem

ROKOVI

Krajnji rok za podnošenje online aplikacija je 08.11.2021 godine do 13:00h

APLIKACIONI MATERIJALI

Dodatne informacije, kao i aplikacioni materijali, mogu se pronaći na web stranici Jadransko – jonske inicijati ne: https://www.aii-ps.org  odnosno na sljećoj web stranici: https://www.aii-ps.org/news/371-call-for-10-aii-scholarships-for-international-students-at-the-marche-polytechnic-university-academic-year-2021-2022

OSTALE INFORMACIJE

Stalni sekretarijat Jadransko – jonske inicijative također je objavio drugi javni poziv za predstavljanje ideja u takmičenju „IMAGINE“ u okviru projekta Aktivna omladina za održivi razvoj  u regijama Centralnoevropske inicijative i Jadransko – jonske inicijative (Active Young Citizens for Sustainable Development in CEI and AII Areas)

Cilj projekta koji zajednički provode „JII“ i „CEI“ jeste stimulisanje aktivnog učešća omladine u regijama koji obuhvataju ove inicijative o UN Agendi 2030 za samoodrživi razvoj,  kroz podizanje i upoznavanje učenika srednjih škola sa UN Agendom, koja sadrži 17 ciljeva održivog razvoja.

Pravo učešća imaju javne i privatne srednje škole iz zemalja članica navedenih inicijativa. Tri škole sa najboljom idejom biće nagrađenje sa studijskom posjetom sjedištu UN-a u Njujorku ili nekoj drugoj od UN agencija u Evropi, u vrijednosti od 20.000 EUR.

Prijave se mogu dostaviti od 14.02.2022 do 28.02.200 godine.

Dodatne informacije se mogu pronaći na sljedećoj web stranici: https://www.aii-ps.org  i  https://www.cei.int  ili  preko linka: https://www.aii-ps.org/news/370-open-call-imagine-active-young-citizens-for-sustainable-development-in-central-europen-initiative-and-adriatic-ionian-initiative-areas

Aktuelne stipendije