Konkurs otvoren do: Zemlja Oblasti
20.10.2019. Austrija Master program

Nakon pozitivnog razvoja regionalnog tržišta rada u sektoru „informacionih i komunikacijonih tehnologija“ (IKT) i sve veće potražnje za kvalifikovanim stručnjacima u ovom području, Univerzitet u Klagenfurtu razvio je University of Klagenfurt Technology Scholarships za potencijalne studente master programa u oblasti IKT na engleskom jeziku.  Austrijska agencija za međunarodnu suradnju u obrazovanju i istraživanju (OeAD) pomaže u procesu odabira i pruža podršku stipendistima.
Zahvaljujući suradnji s Privrednom komorom Koruške (WKO Kärnten) i Savezom austrijske industrije (IV. Kärnten), ovaj program ne obuhvata samo financijsku pomoć, nego i pomoć prilikom pronalaska plaćene prakse u IKT sektoru.
Ove stipendije su najmjenjene studentima koji su diplomirali na prvom ciklusu a koji je relevantan sa master programom iz sljedećih oblasti:

  • Matematika,
  • Informatika,
  • Informacioni menadžment,
  • Informacioni i komunikacijski inžinjering.

Stipendije su namjenjenje studentima iz sljedećih država: Albania; Alžir, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska; Demokratska Republika Kongo, Hrvatska; Egipat, Estonija, Grčka, Izrael, Jordan, Kosovo, Latvija, Liban, Libija,Litvanija, Crna Gora; Maroko, Sjeverna Makedonija, Palestinske teritorije, Poljska, Rumanija,

Ruska Federacija, Srbija, Slovenija, Sirija, Tunis, Turska, Ukraina; Uzbekistan.

Mjesečna školarina za vrijeme trajanja programa stipendiranja u maskimalnom trajanju od 12 mjeseci iznosi 650 EUR + jednokratni putni troškovi u iznosi od 25 EUR do 540 EUR.

Maksimalno 20 stipendija je predviđeno za akademsku 2019/2020 godinu.

Konkurs je otvoren do 20.10.2019. godine.

Proces apliciranja za stipendije se obavlja ekskluzivno online putem sljedeće web adrese: https://grants.at

Više informacija o stipendijskom programu mogu se dobiti:

Kontakt osoba: Katharina Engel

e-mail: katharina.engel@oead.at

Aktuelne stipendije

Fulbright-ov program za strane studente za akademsku 2025./2026. godinu

brazovanje Konkurs otvoren do: Zemlja Oblasti 02.08.2024.  do 2359 Sjedinjene Američke Države Računovodstvo/Finansije, Svemirski inžinjering, Poljoprivredni inžinjering/Biosistemi, Poljoprivreda, Agronomija/Nauka o usijevima Veterina, Antropologija, Arheologija, Arhitektura, Prostorne studije, Istorija umjetnosti i menadžment u umjetnosti, Astronomija, [...]